Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


klub:sport:solarium

Rozdíly

Zde můžete vidět rozdíly mezi vybranou verzí a aktuální verzí dané stránky.

Odkaz na výstup diff

Obě strany předchozí revize Předchozí verze
Následující verze
Předchozí verze
klub:sport:solarium [2020/02/09 19:02]
goranczek
klub:sport:solarium [2020/06/28 19:02] (aktuální)
vektor Presun AJ verze do zvlastni stranky
Řádek 1: Řádek 1:
 +====== Turbo solárium ======
 +
 Moderní turbo solárium Luxura V7 XLc Intensive od předního světového výrobce, Nizozemské společnosti Hapro, Vám přináší jedinečný zážitek z opalování. 48 trubic v ideálním postavení zaručuje rovnoměrné opálení celého těla. Horní část trubic je navíc uzpůsobena pro opalování obličeje. Moderní turbo solárium Luxura V7 XLc Intensive od předního světového výrobce, Nizozemské společnosti Hapro, Vám přináší jedinečný zážitek z opalování. 48 trubic v ideálním postavení zaručuje rovnoměrné opálení celého těla. Horní část trubic je navíc uzpůsobena pro opalování obličeje.
    
Řádek 5: Řádek 7:
 Před opalováním si prosím přečtěte [[https://gym.siliconhill.cz/index.php/cs/sluzby/solarium/provozni-rad-solaria|provozní řád solária!]] Před opalováním si prosím přečtěte [[https://gym.siliconhill.cz/index.php/cs/sluzby/solarium/provozni-rad-solaria|provozní řád solária!]]
  
-====== Proč turbo solárium? ======+===== Proč turbo solárium? =====
  
  
Řádek 15: Řádek 17:
   * zmizí bílá místa na zádech a lopatkách   * zmizí bílá místa na zádech a lopatkách
  
-====== FAQ ======+===== FAQ =====
  
 Q: **Můžu chodit na solárko, i když nemám zaplacený členský příspěvěk za Fitcentrum?** Q: **Můžu chodit na solárko, i když nemám zaplacený členský příspěvěk za Fitcentrum?**
Řádek 26: Řádek 28:
 A: Ano! UV záření proniká i zkrze oční víčka a mohlo by i poškodit zrak. Ochrana nošením speciálních brýlí po dobu opalování je tedy nutná. První brýle zakoupíte za zvýhodněnou cenu 30,- Kč, další pak za 50,- Kč. Brýle jsou k dostání u vedoucího fitcentra. A: Ano! UV záření proniká i zkrze oční víčka a mohlo by i poškodit zrak. Ochrana nošením speciálních brýlí po dobu opalování je tedy nutná. První brýle zakoupíte za zvýhodněnou cenu 30,- Kč, další pak za 50,- Kč. Brýle jsou k dostání u vedoucího fitcentra.
  
- +===== Doporučení =====
-====== Doporučení ======+
  
   * Jedna opalovací kůra v soláriu se skládá z více opalování, ne vícekrát než jednou denně.   * Jedna opalovací kůra v soláriu se skládá z více opalování, ne vícekrát než jednou denně.
Řádek 46: Řádek 47:
   * Neměli byste navštěvovat solárium, pokud jste mladší 18 let nebo patříte k typu kůže I.   * Neměli byste navštěvovat solárium, pokud jste mladší 18 let nebo patříte k typu kůže I.
   * Vyvarujte se zarudnutí kůže (sluneční úpal). Dojde-li ke zrudnutí kůže, musí se časy pro ozařování zkrátit. Dojde-li ke tvorbě zánětů nebo puchýřů ihned vyhledejte lékaře.   * Vyvarujte se zarudnutí kůže (sluneční úpal). Dojde-li ke zrudnutí kůže, musí se časy pro ozařování zkrátit. Dojde-li ke tvorbě zánětů nebo puchýřů ihned vyhledejte lékaře.
-====== Princip opalování ======+===== Princip opalování =====
  
- +  * Opálení není v principu nic jiného, než vlastní ochrana pleti proti slunečnímu záření. Působením záření UV-B se aktivují zvláštní buňky pokožky (melanocyty) k intenzivnějšímu vytváření melaninu (nepřímá pigmentace). Tato látka hnědne na cestě do jejích svrchních vrstev vlivem záření UV-A (přímá pigmentace)
-Opálení není v principu nic jiného, než vlastní ochrana pleti proti slunečnímu záření. Působením záření UV-B se aktivují zvláštní buňky pokožky (melanocyty) k intenzivnějšímu vytváření melaninu (nepřímá pigmentace). Tato látka hnědne na cestě do jejích svrchních vrstev vlivem záření UV-A (přímá pigmentace).+  * UV záření ovšem nevyvolává jen tvorbu pigmentu. Způsobuje v pokožce i chemické změny a zesiluje její zrohovatělou vrstvu. Tím se několikanásobně zvyšuje přirozená ochrana proti spálení. Při umělém ozařování v soláriu probíhají tytéž procesy jako u přírodního slunění.
    
-UV záření ovšem nevyvolává jen tvorbu pigmentu. Způsobuje v pokožce i chemické změny a zesiluje její zrohovatělou vrstvu. Tím se několikanásobně zvyšuje přirozená ochrana proti spálení. Při umělém ozařování v soláriu probíhají tytéž procesy jako u přírodního slunění. +===== Určení Vašeho fototypu a časů pro opalování =====
-  +
-====== Určení Vašeho fototypu a časů pro opalování =====+
  
-Mějte na paměti, že toto solárium patří k nejvýkonnějším na trhu! Max doba opalování je 10-15 minut a neměla by být nikdy překračována! Z počátku volte kratší časy opalování, které můžete postupně prodlužovat až na 6-8 minut pro fototyp 2 a 8-12 pro fototypy 3 a 4. +  * Mějte na paměti, že toto solárium patří k nejvýkonnějším na trhu! Max doba opalování je 10-15 minut a neměla by být nikdy překračována! Z počátku volte kratší časy opalování, které můžete postupně prodlužovat až na 6-8 minut pro fototyp 2 a 8-12 pro fototypy 3 a 4. 
-Osobám s fototypem 1 se opalování v soláriu nedoporučuje vůbec.+  Osobám s fototypem 1 se opalování v soláriu nedoporučuje vůbec.
klub/sport/solarium.1581271338.txt.gz · Poslední úprava: 2020/02/09 19:02 autor: goranczek